lördag 2 juni 2012

Plastmatta av plastpåsar

Här är min plastmatta som är virkat av plastpåsar från mig, min familj och goda vänner. Är stolt över resultatet, men det är ingenting som jag har tänkt att massproducera. Som tidsfördriv på jobbet var det dock jätte bra;-) Detta bidrag skickar jag in till sommarutmaningen under rubriken
"Alla dessa plastpåsar" http://hhjaja.blogspot.se/2012/06/sommarutmaningen-juni.html


Vill du virka den själv eller något annat,  gör du plastremsorna så här:
Välj en påse du vill bli av med. Klipp sedan bort botten längst ner och överdelen under handtaget.

Vik sedan påsen till denna storlek och klipp remsor (inte för smala).Kroka sedan i två remsor i varandra så att de blir en knut och plastbandet blir dubbelt. Fortsätt sedan med nästa, tills du har ett helt nystan.


Sen är det bara att börja virka. Jag virkade bara runt, runt och la till lite maskor och stolpar på känn när mattan började krulla i hop sig. Jag har inte lärt mig att läsa virkbeskrivningar än, men de funkar ändå. Använd en grov nål stolek 7 eller större. Lycka till!


Ha det gott!/Åsa.Li

5 kommentarer:

 1. En sådan har jag också haft lust att göra! Bra bidrag! Och nu ser jag att länken är klickbar. :-)

  SvaraRadera
 2. Men du, visst lägger du in en länk i utmaningen hos mig så att andra kan hitta till detta bidrag (http://aterbrukavasali.blogspot.se/2012/06/plastmatta-av-plastpasar.html)?!

  SvaraRadera
 3. Hummm försökte med det får nog prova igen...

  SvaraRadera
 4. Snygg!! Bra beskrivning också för hur man går till väga för att enkelt klippa till, skarva samman påsar och bilda nystan. Vill inte våga mej på en gissning för hur många påsar som gått åt. Vet du det själv??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Överblivna påsar i massor från mig, mamma,farmor och jobbar kompisar:-D Bra att beskrivningen gick hem, jag försökte nämligen lägga till en lite video snutt men de misslyckades.

   Radera