lördag 6 oktober 2012

Skogsarangemang i pysselstafetten

Pysselstaffeten Höstmys är i full gång. I går var det  Create Oh la la som stod för inspirationen.
 I dag är det äntligen min tur!

Varje höst brukar jag göra skogsarangemang i krukor att ha på bron. I år blev det första till syrran som har fyllt år. Det har blivigt en tradition att hennes födelsedags blomma är av det vilda slaget:-)

Här har jag och ungarna plockat lite olika material.
När man plockar material så kan de vara bra att tänka på att få med något färgrikt och olika höjd skillnader. Vi plockade mossa, pinnar med lav på, lingon, rönnbär, nypon, stenar, kottar, olika ris och stubbar. Svampar är också effektfulla, men med småbarn i närheten så tog vi bort dem.

Gör så här:
 1. Välj en kruka (om du inte har någon, köp seconhand eller låna av en vän).
 2. Fyll krukan med någon större sten så den står stadigt. Sen kan du också fylla ut med tex. frigolit eller en plastpåse (då gårt det inte lika mycket mossa).
 3. Fyll mossa i krukan.
 4. Placra ut lite olika höjdskillnader och färger. I skogen är allt vakert och de blir det här också, så tänk inte för mycket!
 5. Sätt i något prydnads föremål. Andra bra grejer att sätta i är gravljus, rosett eller välkomst skylt.
 6. Klart!
 Felicia gjorde ett eget arangemang:-)  Det här under är ett annat tips på hur ett skogsarangemang kan se ut. Hoppas att du också vill testa. Det är kul och kan inte bli fel!I morgon är pysselstafetten hos Hannas kreativa hörna så följ med oss dit och kika på mer inspiration. Jag återkommer i slutet av staffeten den 7/11 med mitt andra pyssel.


Ha det gott!/Åsa.Li

12 kommentarer:

 1. Vilket härligt tips! Hoppas syrran tyckte att den här livfulla och vilda krukan var traditionsenlig nog! En skälmsk trollmor och en björn som inte kan ta emot nog med beröm. Jättefint!

  SvaraRadera
 2. enkelt och dekorativt bara fantasin sätter gränser. jag har funderat om jag skall köpa någon höstblomma o sätta i en kruka utanför dörren. Men jag har inte bestämt vilken. Efter ditt inlägg i dag spar jag dem pengarna och går istället ut och ser vad naturen har att erbjuda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Kul att jag kan locka ur dig i skogen=)

   Radera
 3. Vilken bra idé! Och så bra pyssel att göra tillsammans med barn. Jag håller med Susanne, skogsarrangemanget har definitivt konkurrerat ut köpeblomma:) Nästa skogspromenad blir en samlarrunda:)

  SvaraRadera
 4. Hej hej!

  TAck för stafettpinnen. Vilken bra idé du hade.

  Ha en bra söndag!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Varsågod och tack! Dina kopp värmare har hög mys faktor=) Är så kul att komma i kontakt med andra bloggare via utmaningar=) lär mig massor:-)

  SvaraRadera
 6. Så fint det blir med naturens egna material!

  //Henriertta

  SvaraRadera
 7. Det blir lite som att få göra julkrubba fast med egna skådespelare :)
  Kul!!!

  SvaraRadera
 8. Nu har jag inspirerats av dina härliga arrangemang! Kolla på pysslamer.se :) Skattsökandet i skogen och arrangerandet i krukor satte guldkant på familjen Blys lördag. Tack för idén!

  SvaraRadera