måndag 12 augusti 2013

Vad gör man med en trasig pilates boll?

Min goda vän Elisabeth flyttade förra sommaren från Boden. Hon har följt mitt bloggande från början och en dag så kom det ett paket :-) Ett paket med hennes trasig pilates boll! Med paketet var det en lapp. Det stod att om någon kommer på att göra något av en trasig boll så är det nog jag:-) En utmaning mina vänner! Jag älskar utmaningar:-) Denna trasiga boll har nu legat länge och tagit plats. Den har irriterat mig!

Man skulle kunna laga hålet och limma fast spetsdukar och göra en lampa, men jag behöver ingen stor lampa. Man skulle också kunna gjuta betong i den och få ett jätte betong boll till trädgården. Kändes inte som något jag behöver eller vill ha eftersom min trädgård inte existerar. Man skulle också kunna fylla den med stoppning och ha som sitt puff på en möbel av något slag.
Nåväl med en hel del funderade med min vän Disa en kväll lutade det åt att göra en fågelskrämma. Men i slutändan blev det bara ett söt spöke:-)


Började brodera ett ansikte...
 

Klippte remsor in mot mitten.


Valde ett bra träd med en avhuggen gren.
 

Knöt fast baksidans remsor så att han sitter fast.
 

Kan inte se mig mätt på spöket Laban:-) Om man hade haft jordgubbs landet under hade han kunna agera fågelskrämma. Nu får han agera söt och det är gott nog!


Ha det gott!/Åsa.Li

8 kommentarer:

 1. En riktig glädjespridare där! Till halloween kan du kanske använda honom till lampskärm... ;)

  SvaraRadera
 2. oj vad gulligt litet spöke .

  SvaraRadera
 3. Men oj vad söt <3 Och vilken fantastisk ide!!! Jag visste att du skulle göra något bra av min gamla boll :-)

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Vilken raring! Fast i mina ögon liknar han en manet, eller något annat undervattensdjur. Men.. säger du spöke så.. :)

  SvaraRadera
 5. Alltså... Inte ens en aldrig så nervig pippi kan väl bli rädd för den där "gullungen"? Härlig!

  SvaraRadera
 6. Vad kul att ni gillar Laban! Lampskärm till halloween var en kul ide Gerdis:-) Kan nog med eftertanke hålla med Lopplisa att han är lik en magnet men nu är han ett spöke;-) Glad blir man av han i alla fall!

  SvaraRadera