Vad är återbruk?

Slit och släng”-trenden gör att sopbergen runt om i världen bara växer. Men det är inte alltid nödvändigt att kasta saker, utan istället kan man tillverka någonting annat av dem…..
VAD? Med återbruk menas att man gör något nytt av gamla saker. Man tar helt enkelt tillvara på produkter som inte längre används.
VARFÖR? Återbruk är bra för miljön, till och med bättre än återvinning. När man återbrukar en vara så sparar man den energi som skulle ha krävts för att bryta ner produkten och sedan bygga upp något helt nytt av den.
HUR? Nästan allt går att återbruka – till exempel kläder, tyger, möbler och förpackningar. Man kan antingen ge dem en helt ny funktion, eller bara snygga till dem.

Återbruka du också. Troligen gör du de redan i dag lite gran ialla fall. De handlar bara om att släppa loss lite fantasi som har fastnat i skallen. Släpp lös den, våga tänka lite annorlunda vet ja. Och kom ihåg ha riktigt kul under tiden!

Ha det gott!/Åsa.Li

3 kommentarer:

 1. Jag skriver en uppsats om återbrukning. På vilket sätt påverkar återbruk miljön? Både kortsiktigt och långsiktigt.

  /Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande fråga! Jag ser återbruk som mycket skonsamt mot våran miljö. Jag strävar även i mitt återbrukandet att sakerna skall komma till användning. Endel saker som jag gör behåller jag själv och endel skänker jag de vidare till second hand eller som gåva till någon annan. Jag kan bara komma på en sak som man bör se upp med. Det är att inte blanda olika material för mycket eftersom de kan försvåra att tillslut återvinning sortera grejen när den har gjort sitt. Jag skulle gärna läsa din uppsats när du är klar de lätt jätte spännande:-)

   Radera