fredag 6 september 2013

Sago stund

Innan ungarna skall somna har vi en sagostund. Denna bok hittade Sam en dag och de har blivit en favorit. Om jag fick välja skulle vi nog bara läsa den;-) Boken kommer från min mamma när hon var liten och jag har också läst den när jag var liten. Det är en bok som handlar om vardagligt återbruk. Ni som har bra syn får läsa annars får ni titta på bilderna och läsa min samman fattning.


Sara glömmer att kasta soporna så de får följa med tills hon hittar en annan sopptunna.

 
Skon saknar snören.
 
 
I sin kasse hittar Sara ett skosnöre,
 

 en trasig nalle,
 

spikar,

 
lim,


bröd,
 

och en glasburk.
 

 
En kasse behöver ju inte bara vara en kasse;-)Älskar texten på sista sidan. "Oj vad pappa blir glad när han ser Sara! Tillsammans hjälps de åt med att plocka upp alla varorna i Saras tomma kasse. Vilken tur att jag glömde kasta soporna, tänkte Sara på hemvägen. För tänk vad mycket man kan använda soporna till om man bara har lite fantasi."


Denna bok får mig att tänka att "någon annans sopor kan vara nån annans skatt". Jag tycker också att den lär ut mycket om att se sin med människa och att våga bry sig. Fantasi är verkligen de som sätter begränsningar. Jag är oerhört glad att mina barn gillar denna saga och jag hoppas och tror att mycket går att använda bara man har lite fantasi. Har ni någon återbruks barnbok som ni gillar?

Ha det gott!/Åsa.Li

 

 
2 kommentarer:

 1. Åhh vilken underbar bok! Den vill jag också ha och läsa för gossen! <3

  SvaraRadera

 2. Gullig liten bok, som borde läsas av alla. Jag är uppvuxen med källsortering. Född på fyrtiotalet, kanske låter konstigt. Men det är det inte alls. Fick ett toppenjobb på Kretsloppet, kommunens återvinning. Där trivdes jag.Skulle sköta städ och brygga kaffe, men med tiden började jag även ute i demonteringen.Skrev om de olika gifterna som finns i ett kretskort. Synd att jag inte fick ha jobbet kvar, de hade inga pengar att betala mig för mitt arbete,Juni-94 till -Oktober -97 var jag där. Ett minne för livet och det bara fortsätter, där jag bor är de helt hopplösa med att lägga i rätt kärl.Men de flesta är analfabeter, fast det finns bilder.Fixar de det inte.Sorgligt.Fastighetsägarens medarbetare upplyser inga hyresgäster om och hur man ska sortera.För de vet det inte själva.

  Bara lite vad jag skulle säga.

  Ha en fin September-Söndag

  Hej från Mi

  SvaraRadera