fredag 12 september 2014

Återbrukande i blodet?

Många har frågat mig vars mitt återbrukande kommer ifrån. Min mamma har sytt mycket när jag var liten, men i skolan hatade jag att sy. Det var för att de var så mycket regler! När jag sen i tonåren la ut min kjol på ett tyg och klippt och sydde, blev det roligare. Kravlöst skapande det gillar jag:-)
När jag sedan för ca 5 år sedan snöade in på återbruk fanns de så mycket roligt sy återbruk som jag ville testa, så då blev det tillslut att jag köpte mig en symaskin. Mamma har sen hjälp mig en hel del med tekniker i början. Men jag lär mig ständigt, mest med inspiration från er andra bloggare.

Efter ett besök i mina föräldrars stuga nu i helgen konstaterade jag att mitt återbrukande kommer en hel del från pappa. Min pappa har byggt ett garage av gamla Kron dörrar och berättade med stolthet att han pluggar hålen med gamla pinnstolar:-) Pappa ser möjligheter och använder de han har utan att behöva handla nytt i onödan. Så nog har jag nog lite återbrukande i blodet:-)


Jag har länge beundrat andra bloggar som gör så himla fina bild collage. Så nu mina vänner har jag laddat ner ett sådant program på telefonen. De är super kul, lätt, praktiskt och ser så himla proffsigt ut. Detta kommer jag att fortsätta med! Bilderna är ett cykel hjul som klädupphängare och små prydnads stolar som är gjorda av plåtburkar. De är knäppta på återvinningen i Boden. Trä kaninerna såg jag på matmarknaden i Luleå och cementbollen som är dekorerad av metallbrickor kan man beskåda i Bodens centrum. Återbruk finns lite överallt om man bara öppnar återbruks ögonen.


Ha det gott!/Åsa.Li

1 kommentar:

  1. Så är det mig också att det ligger i blodet fast jag har aldrig tänkt på det fören jag läste detta inlägget. Jag trodde det kom från dig o alla återbruksutmaningar jag var med under en period. Men det var nog genom dem som jag utvecklade vidare mina blodsband med att ta tillvara och göra om saker.

    SvaraRadera