tisdag 22 september 2015

Gästbloggar för IKEA omgång 2

Den 14 Augusti släppte IKEA en ny kollektion SINNERLIG. Den består av 30 olika artiklar för hemmet och kan delas in i tre olika grupper: matplats, vardagsrum och arbetsplats. Jag har fått i uppdrag att blogga om deras nya kollektion för att visa er att saker kan användas på flera olika sätt än vad det var tänkt från början. Att återbruka är min stora passion i livet, så låt er inspireras. Att återbruka är verkligen inte svårt, de handlar bara om att tänka lite annorlunda.
Denna snygga pall från kollektionen SINNERLIG känns verkligen lyxig i sin enkelhet. Det är första gången jag har kommit i kontakt med möbler som är gjord av kork och det är verkligen något speciellt. Materialet är hårt, men känns väldigt mjukt, varmt och behagligt när man sitter på den. Eftersom återbruk är min stora passion känns det fantastiskt att IKEA har börjat satsa mer på naturmaterial.
Att skapa ett nytt utseende på pallen är super lätt. Här har jag satt fast en spetsband med hjälp av dubbel häftad tejp.

Ett annat enkelt sätt att förnya möbler är att använda sig av tekniken decoupace, (dvs att lim/lacka fast små bitar av t.ex. en IKEA katalog på möblerna). Jag valde att inte limma direkt på pallen, utan att göra mitt decoupace på en kartongbit som enkelt går att ta bort om man vill förnya sig igen. Kartongbiten sitter fast med hjälp av dubbelhäftande tejp. 
Ett annan form av återbruk är att använda möbeln utan att göra om den till något annat än just en pall. Varför inte ett sängbord eller som avställningsbord vid soffan.
En annan variant av blomförvaring fick jag genom att ta ett av korkunderläggen i SINNERLIG kollektionen och lägga på T-formen som bildas under pallen. Snyggt och enkelt.
Till sist vill jag inspirera er att vända på era möbler och prylar där hemma. Ibland kan faktiskt sakerna få en helt ny funktion. Här blev det en garnkorg med hjälp av klippta mattrasor från trasiga och fläckiga kläder.


Ha det gott!/Åsa:Li

1 kommentar:

  1. Ha ha jag gillar din fantasi att förvandla saker genom att vända på dem. Vad kul att få blogga för stora företag.

    SvaraRadera