fredag 8 januari 2016

Flytt och julen

Hej, mycket har hänt sedan sist. Min karl börjat i höstas plugga "Grön Entreprenads utbildning" i Ångermanland dvs drygt 50 mil hemifrån. I samma veva som han skulle åka "snubblade" vi dessutom på ett hus. Ett hus som låg närmare mitt jobb, med bättre standard och med mark till. Detta var för bra för att låta bli att undersöka, även om det kom hur olämpligt som helst. Detta slutade med att vi skrev papper och sålde vårat hus och flyttade på två månader! Hiskeligt intensiv höst!

Därför har det inte blivit något bloggandet. Först tänkte jag visa er var vi bor nu. Havsträsk är ett vackert ställe som ligger på norra sidan om Luleå älv 45 km från Boden och 5 km från Harads. (Mycket trevligt för mig som jobbar i Harads). Här är tanken att vi kommer att bedriva ett lantbruk som går ut på att föda upp gräsbetande djur utomhus. Så bonde biten kommer ni nog att få höra mera av även om det inte är mitt huvudområde.


Lagom till första advent så hade jag, mamma, syrran och moster våran årliga julkrans bindning. Ungarna var också med så klart. Här har ni resultatet. Syrrans bling bling krans briljerade även detta år.

Julkransen som jag började med förra året gjorde jag klar. Det är överblivet julpynt som är limmade med limpistol på en trä ram. Pga limmet lämpar sig den bäst för inomhus bruk. (Om man inte skulle bo nån stans med nollgrader förstås). Är riktigt nöjd med den!


Två julgrupper blev det också, med saker som jag hade hemma. En tomte med trasiga ben...
Husen har jag gjort tidigare i filt. Tycker att det blev en skön rosa julkänsla.
Ha det gott!/Åsa.Li


3 kommentarer:

  1. Oj, du har haft fullt upp hör jag, ser fram mot att höra mer om det kommande jordbruket. Gillar också dina rosajulhus!

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra av dig igen! Spännande med oväntad flytt. Så nu skall du bli bondmora ;) Tror det kommer att bli en händelse rik tid för dig framöver.

    SvaraRadera
  3. Tack! Har saknat mitt bloggande och alla fina pyssel vänner. Jo lantbrukslivet kommer att bli spännande. Börjar tycka att min karls passion inte är så dum alls faktiskt.

    SvaraRadera