söndag 10 juli 2016

Återbruk utmaning

Varje dag under sommarkursen fick vi olika teman för dagen. Dag nr 4 var de dax för en riktig utmaning. Vi blev tilldelad fyra stycken plagg som vi skulle göra ett nytt plagg av. De nya plagget skulle innehålla minst 3 av plaggen. Våran kurs ledare hade snappat upp att jag älskar prickigt. Den röda shortan hade jag därför ingen alls lust att förvandla eftersom den redan var perfekt. Det ända sättet att få ta med den hem var dock att göra om den. De andra plaggen är en svart shorta, en trikå tröja med en vit och en svart sida och en stretchig vit prickig kort ärmad tröja.


Jag beslutade mig för att försöka göra en prickig outfit. Den vit prickiga tröjan vände jag på ärmarna (så att benen rymmdes bättre) och skarvade med den vita/svarta tröjan i grenen. Känns omöjligt att besriva hur men tillslut hade de blivigt ett par shorts med någolunda passform.

Den röda shortan byte jag knappar på till vita. Sen byte jag tyg i upphängningen av ärmen och klädde in en större knapp i det vita tyget. Alltså 3 plagg:-) Shortan som redan var snygg hade faktisk blivit ännu snyggare!


Ha det gott!/Åsa.Li

1 kommentar: